ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ EUCAST

seminarioeucast2

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ EUCAST

seminarioeucast2ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρακτικό  Σεμινάριο «Μετάβαση στο Σύστημα EUCAST»

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αμφιθέατρο Σχολής Δημόσιας Υγείας, Λεωφ. Αλεξάνδρας 196

Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει η Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  (ΕΣΔΥ)-Τομέα Μικροβιολογίας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση όλων μας για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του νέου συστήματος EUCAST, έτσι ώστε η μετάβαση προς αυτό να είναι  απρόσκοπτη.

Το σεμινάριο καλούνται να παρακολουθήσουν 2-3 εκπρόσωποι ανά Μικροβιολογικό/Βιοπαθολογικό Εργαστήριο της Αττικής (ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία), καθώς και εκπρόσωποι ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων. Για την ενημέρωση και διευκόλυνση των συναδέλφων εκτός Αττικής, το σεμινάριο θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΜΕΔ, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή του από τα εργαστήρια της περιφέρειας.

Στην ιστοσελίδα της EUCAST (http://www.eucast.org) είναι διαθέσιμα τα όρια ευαισθησίας και αντοχής των βακτηρίων και μυκήτων (Breakpoint tables for interpretation of MICs and zone diameters, Version 9.0, 2019), σε μορφή pdf και Εxcel  διευκολύνοντας κάθε εργαστήριο στη διαμόρφωση των δικών του Πινάκων,  ανάλογα με τα αντιμικροβιακά που χρησιμοποιεί.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, ΚΕΣΥ (http://www.moh.gov.gr/articles/kentriko-symboylio-ygeias-ndash-kesy), στον σύνδεσμο “Αποφάσεις Εθνικής Επιτροπής Αντιβιογράμματος”, ανευρίσκονται όλες οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Αντιβιογράμματος.

Δείτε παρακάτω: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ EUCAST

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ EUCAST

ΑΦΙΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ EUCAST